Recept och receptförnyelse

Skriver läkaren hos Doktor24 ut recept?

Ja det gör vi, om läkaren bedömer att du är i behov av receptbelagd medicin. Vi arbetar utifrån nationella riktlinjer och anvisningar från läkemedelsverket. Våra läkare skriver inte ut narkotikaklassade läkemedel, biologiska läkemedel, cellgifter, hormoner eller andra ovanliga dyra läkemedel som du får förskrivet av din specialistläkare.

Vad gäller för förskrivning av antibiotika?

I det fall våra läkare bedömer att du är i behov av antibiotika kan du få recept utskrivet men vi jobbar aktivt med att följa nationella riktlinjer för antibiotikaförskrivning enligt STRAMA-gruppen. Därför kommer vi oftast att vilja ta provtagning före eventuell antibiotikaförskrivning. Det kan även innebära att vi hänvisar dig till fysiska vårdgivare när läkaren bedömer att du behöver fysisk undersökning eller provtagning när vi själva inte har möjlighet att beställa prover där du geografiskt befinner dig.

Kan jag få mitt recept förnyat?

Ja, om läkaren gör bedömningen att du är i behov av fortsatt medicinering kan vi hjälpa dig med detta. Kostnaden är 250 kr, som du betalar själv, men du kan sedan begära ersättning från din sjukvårdsförsäkring PrivatAccess Guld eller PrivatAccess Silver hos Euro Accident genom att ringa 0771-10 50 14.

Vi förnyar inte följande mediciner:
-Beroendeframkallande: t.ex. Imovane, Stesolid, Concerta, Citodon eller Cocillana
-Licenspreparat
-Lyrica och Gabapentin
-Preparat avsedda för injektionsbehandling (undantag insulin)

Kan jag få hjälp med preventivmedel

Svar: Ja, men inte kostnadsfritt genom din sjukvårdsförsäkring hos Euro Accident, eftersom försäkringen inte omfattar det. Istället får du använda Doktor24 utanför försäkringen.

Hur ser jag att jag fått mitt recept?

Du kan gå till valfritt apotek online som har recepthantering och logga in med ditt BankID för att se de läkemedel du fått utskrivna.

Var hämtar jag ut mitt recept?

Du kan hämta ut dina mediciner i valfritt apotek i Sverige, även de apotek som har recepthantering online.

Doktor24 hjälper dig

Med Doktor24 är det enkelt att träffa läkare och få vård. Vår chattbot och våra specialistkompetenta läkare är redo att hjälpa dig dygnet runt alla dagar i veckan. Vi är aldrig längre bort än din mobil eller dator. Om du har besvär som inte lämpar sig för ett läkarbesök online kan du bli inbokad för en fysisk undersökning via Euro Accident. Du är alltid välkommen till oss på Doktor24, när och där du behöver vård. Smidigt och tillgängligt som det ska vara.